A Vörösszív Alapítványt családsegítő céllal alapítottuk meg, ezáltal elhivatottak vagyunk és kiállunk minden olyan ügy mellett, amivel rászoruló családokat, gyerekeket segíthetünk. Sajnos a segítség nagyon sok helyen elkelne, igyekszünk ezek közül folyamatosan kiemelni a legégetőbb ügyeket, eseteket és a rendelkezésünkre álló minden eszközt felhasználva, megtesszük amit lehet, ezzel könnyítve a bajba jutott családok, gyerekek, honfitársak nehéz helyzetét.

Kilakoltatottak

Folyamatosan figyelemmel kísérjük az elhelyezés nélkül kilakoltatott, utcára került családok eseteit. Elkeserítő valóságba csöppenünk, amikor látjuk, hogy egy nehéz helyzetbe került többgyerekes családot, vagy egy beteg, ápolásra szoruló nyugdíjas házaspárt egyik pillanatról a másikra zárnak ki a saját lakásukból oly módon, hogy még a saját személyes tárgyaikat, ruháikat sincs lehetőségük magukhoz venni. Amikor nem csak az otthonukat kénytelenek váratlanul elhagyni, de semmilyen ingóságukhoz sem férnek hozzá, ráadásul a legtöbb esetben ezek a bajba jutott emberek anyagi tartalék nélkül állnak a számukra kilátástalan és megoldhatatlan új helyzet előtt. Igyekszünk kiragadni azokat az eseteket, ahol a legnagyobb szükség van a gyors segítségre. Akiknek nincs kihez fordulni, nincsenek olyan családtagjaik, barátaik, akik segítséget nyújthatnának ebben a rendkívül nehéz helyzetben, egyedül képtelenek megoldást találni és könnyen hajléktalanná válhatnak. Alapítványunk és elhivatott munkatársainkkal ezekben az esetekben azon dolgozunk, hogy az otthon nélkül maradt családnak átmeneti elhelyezést biztosítsunk, amíg megoldódnak a lakhatási gondjaik, albérletet, vagy állandó lakást találnak maguknak. Ezen kívül segítünk a további hétköznapi gondok megoldásában, ruházat, élelmiszer, az elveszített általános használati tárgyak beszerzése, illetve bármilyen olyan segítséget igyekszünk megadni, amivel könnyíthetünk a nehéz helyzetükön.


Kérjük ön is segítse munkánkat felajánlásával!


Gyermekétkeztetés

Mindannyiunk közös ügye a rászoruló gyermekek megsegítése. A KSH adatai szerint jelenleg Magyarországon a 7 évesnél fiatalabb gyermekek 42%-a él a szegénységi küszöb alatt, illetve 40-50 ezerre tehető azoknak a gyerekeknek a száma, akik szó szerint éheznek. Munkatársaink igyekeznek megkeresni azokat az eseteket, ahol a legnagyobb szükség van azonnali segítségre, beavatkozásra, illetve elérni azokat a forrásokat, amik szükségesek a mi munkánkhoz, ezek főleg pénzbeli felajánlások, tartós élelmiszerek, vásárlási utalványok, illetve minden olyan adományt, felajánlást szívesen fogadunk, ami megkönnyítheti, hogy segítséget nyújtsunk ott ahol a leginkább szükség van rá.


Kérjük ön is segítse munkánkat felajánlásával! 


Segítség a tanuláshoz

Természetesen az első és a legfontosabb a rendszeres étkeztetés megoldása, ha gyermekekről van szó! Persze sajnos nem ez az egyetlen olyan ügy, amiben a Magyarországi gyermekek  nagy százaléka segítségre szorul. További számos területen is elmondhatjuk, hogy kell a gyors segítség, ilyen például a tanuláshoz szükséges alapfeltételek biztosítása is. Az általános iskolás gyerekek közül Magyarországon jelenleg közel 45 ezren számítanak halmozottan hátrányos helyzetűnek. Ez a már említett rendszeres étkezés hiányán kívül sok más nehézséget is magába foglal, amit haladéktalanul orvosolni kell! Fontos kérdés nem csak az egyénre, de a társadalomra nézve is az iskoláztatás, valamint ezzel összefüggésben a tanuláshoz szükséges alapvető feltételek biztosítása. Nem csak az iskolakezdéskor fontos, hanem az egész iskolaévben segítségre szorulnak azok a gyerekek, akik nem rendelkeznek a tanuláshoz szükséges alap eszközökkel. Munkatársaink felkutatják azokat a családokat, ahol a legnagyobb a szükség és iskolai eszközökkel, kellékekkel, okos eszközökkel, az évszaknak megfelelő ruházattal igyekszünk támogatást nyújtani. Minden felajánlást szívesen veszünk, legyen az pénzbeli, vagy tárgyi adomány, ami a hatékony munkánkat segítheti.


Kérjük ön is segítse munkánkat felajánlásával!